Maria emännöi, Hanna ei ollut paikalla, sillä Jukai oli tapaamassa Vladia Pietarissa. Alkuruokana nautimme parsaa hollandaise-kastikkeella. Pääruokana sienirisottoa ja täytettyjä paprikoita. Jälkiruokana kinuskikakku.


Evolutionin studio sijaitsee Huippuyliopiston yhteydessä Otaniemessä, paikalle piti tulla kello kahdeksan. Yllättävästi kaikki olivatkin ajoissa, Anni ja Mia kymmentä vaille ja Bella viittä vaille. Oven avaa äänittäjä Nils "Nisse" Aikio, 30, tasan kasilta. Levyn tuottajatäti Turre saapui pian sen jälkeen, samoin varabasisti Karoliina ja studiorumpali Jussi 69.

Äänityspäivät alkavat rumpusoundin etsinnällä, sitten basso- ja kitaravahvistimien sekä Mian syntikan säätämisellä. Näinä aikoina muut odottaa tarkkaamossa ja kuuntelee tai tekee läksyjä.

Uusnatsi-eksä Ralli yrittää soitella Bellalle, mutta tämä ei vastaa.

Mialla on omat studiokuulokkeet. Bella vaatii fiilistensä takaamiseksi screenin, josta näkyy yleisökuvaa. Turre kieltäytyy hakemasta sitä, jolloin Bella valittaa Juliukselle. Vähän ajan päästä Turre hakee screenin tuotantoyhtiön aulasta.

Kun kaikki on viritetty, soitetaan pohjat eli rummut, bassot, kitarat ja syntsa. Anni valittaa Karoliinan bassoista, Mia rumpalin heviydestä, Bella tasapuolisesti kaikille.

Sitten kuunnellaan taltiointia ja lisätään, mitä tarvitaan. Soolot, balalaikat, kuorot, sinfoniat... Turre: "Vähän niinku harppu ysäri-scifin hulluuskohtauksissa. Joo, okei, mut koita thereminillä."

Mia ehdottaa "Tää ei vaan ole totta" -kertsin taustalle "ole totta". Anni: "Tai vaan totta." Turre: "Joo, tosta tulee ihan uudet tasot."

Kun soitto on suurin piirtein kasassa, alkaa laulun nauhoitus. Ensin Annin soolo-osuudet. "Enemmän hulluutta. Artikuloi paremmin." Lopuksi Bellan kakkosäänet, joissa screeniltä Rovaniemen keikan yleisöä. "Muista, ihmiset on SULLE vain karjaa!" Sitten laulujen tuplaukset ja kertosäkeet.

Tauon jälkeen Turre ajaa tytöt pois, sillä miksaaja Francesco saapuu ja säätämään biisiä, eikä kukaan halua muusikoita paikalle.


Perjantaina saadaan kuulla hyvin efektipainotteisen oloinen raakaversio biisistä. Mia tekee viikonloppuna oman leikkauksen biisistä. Miksausaika on pois kuntosalista ja Mikaelilta.


Ekan jakson arvostelut tulee. Bella unohtaa hakea kokeensa. Anni saa pelkkiä kymppejä. Mia saa enkusta vaan kasin, koska on missannut jonkun sanakokeen. Anni koittaa kouluttaa Miaa. Mia selittelee.

Annin isä pitää Annille puhuttelun, että täyden kympin todistus ei vielä riitä, sillä Anni ei saa verrata itseään keskiverto-oppilaisiin eikä myöskään kilpailla itseään vastaan. Hänen omaan Gaussin käyräänsä pitää ottaa vain koulun parhaat oppilaat.